România condusă de Traian Băsescu


Vă mai amintiţi, probabil, de articolul scris anul trecut:

România, Dacia Break şi Ileana Cosânzeana

By Cezar Pesclevei

România anului 2008 seamănă leit cu autoturismul Dacia Break care mi-a răsărit în cale, parcat, astăzi, în P-ţa Presei Libere din Capitală, când mă îndreptam spre Parcul Herăstrău pentru a mă destinde.

Era o Dacie de culoare verde, fabricată probabil în anii ’90, născută după căderea regimului comunist, prăfuită şi neângijită, a cărei tăblărie era peticită cu chit (pasta specială cu care se dreg porţiunile tăblăriei ce urmează a fi vopsită) şi cu direcţia defectă – fapt indicat de roata stângă, faţă, vizibil afectată. Roata dreaptă, faţă, părea în regulă. Să fii indicat roata stângă, de fapt, realitatea stângii politice româneşti (realitatea PSD) şi cea a unui SNC (Sistemul Nervos Central) din cele două ce reprezintă conducerea bicefală a Statului Român – Băsescu sau Tăriceanu?

Coincidenţă sau nu, autoturismul Dacia despre care scriu avea nr. de înmatriculare „B xx NUE”, pentru a ne oferi blazonul posibilelor cuvinte ale lui Traian Băsescu sau, de ce nu, chiar ale Premierului Călin Popescu Tăriceanu: „România NU E aşa precum o vedeţi (…). Aveţi probleme la ocheane!” Noi sau domniile voastre?

Ceea ce rămâne clar e starea dramatică a autoturismului Dacia Break cu pricina. Dacă aş fi proprietarul lui l-aş destina casării sugerate de Guvern prin Programul „Rabla”, pentru a-mi achiziţiona mai lesne, prin mia de euro primită de la casare, o maşină care să reprezinte, în acest târziu ceas al 13-lea, România sperată după mult-aşteptatul timp postdecembrist.

Pot asemăna România şi cu o fată superbă, desprinsă din paginile basmelor, numită Ileana Cosânzeana (am evitat numele vreunei vedete moldovene sau dâmboviţene din motive lesne de înţeles), înaltă, cu ochii albaştrii de Voroneţ şi rochie de un verde ce şi-a împrumutat nuanţa de la smarald. Răpită şi violată până în 1989 de Don Juan-ul mioritic incult, prostituându-se astfel fără dorinţa ei, neglijată şi sărăcită, a fost eliberată în zdrenţele anului1989.

În prezent, Ileana Cosânzeana trăieşte tot neîngrijită şi tratată prost pentru că a scăpat din braţele abuzive ale Don Juan-ului incult dar este concubina Don Juan-ului versat, intelectual, în definitiv, la fel de dizgraţios ca cel iniţial.

Ileana Cosânzeana miroase urât. Pentru că nu i se permite să se spele. Ea este doar machiată, fără consimţământul ei, într-un mod strident şi inestetic peste murdăria ce persistă pe faţa traumatizată şi obosită, fără a fi îndepărtată, spălată, cu apa căinţei, resemnării, pasului înapoi şi a reabilitării morale.

România anului 2008 persistă în a fi o Românie căreia i se refuză remedierea tehnică şi morală în ciuda deja uzatului C.N.S.A.S.

Părăsind vecinătatea autoturismului Dacia Break pe care l-am admirat (cu părere de rău), de undeva mi-a apărut dintele mai bine spălat cu Colgate al Preşedintelui Băsescu ce s-a prins în horă cu ceilalţi dinţi pentru a-şi lua rămas bun de la mine cu un rânjet dipreţuitor.

Ieri am trecut pe lângă un alt autoturism, marca Dacia 1310, la care am remarcat că nu doar roata/roţile din faţă sunt defecte (deci nu pot fi direcţionate) ci şi cea/cele din spate. Priviţi imaginile:

20072009

20072009(005)

20072009(006)

20072009(007)

20072009(008)

Aceasta este România condusă de Traian Băsescu. Aceasta este starea unei ţări conduse de un preşedinte incompetent. O ruină! Da, o ruină. Nu mai are nici roţile din faţă (guvernarea) nici pe cele din spate (economia) „capabile” să mişte această ţară. România este o ţară abandonată. Tuflită la periferia Europei, în estul nepăsării şi ignoranţei. Nici împinsă de la spate, nici cu rezervorul plin de carburant (bani) nu mai poate să funcţioneze, fiindcă are defecţiuni aproape iremediabile la roţi!

Soluţii?

Un gând despre „România condusă de Traian Băsescu

  1. Solutia ? Una singura :
    Votul din acest sfarsit de an, care sa insemne si sfarsitul perioadei brucaniene ( parca ne-a blestemat strigoiul asta , care ne face rau si dupa moarte :mrgreen: ) si ruperea de trecutul de care tin cu dintii fiare ca TB, II, MG, VCT, DV, RB,MM,BB PR si alte trufandale politice precum EU,EB,MIR,SP,VS,Stolojeni, Tarcani si Boureni, stransi toti intr-o Hoara a hotiei si a nesimtirii,la catafalcul unei Romanii ingenuncheate si rapuse de aceste lacuste ce s-au napustit asupra ei, mai rau ca fiarele pe un drumet ostenit si fara aparare !
    Ori dam noi cu ei de pamant, ori ne baga ei in pamant, daca mai reusesc sa se aseze incaodata, timp de un cincinal, la butoanele de decizie ale statului roman, pe care-l vor slab si faramitat :mrgreen:
    Cat timp tineri ca voi mai sunt atrasi de politica, cu tot interesul pe care si l-au dat sa va indeparteze de ea, spre a ramane doar ei la volanul masinii cu directia luata gresit spre pierzania neamului, inca mai sunt sperante 💡

Lasă un comentariu