„La pomul lăudat să nu te duci cu sacul”


Încep cu acest proverb  să spun  păţania  zilei de azi.  Conform cu  :http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/82389/Un-asteroid-periculos-trece-azi-pe-langa-Pamant.html

un asteroid a semnalat depăşirea Pământului astăzi (la vreo 500.000 km de noi) şi tot în această ştire suntem invitaţi să mergem la Observatorul Astronomic de pe bd. Lascăr Catargiu 21 din Capitală ca să admirăm şi noi splendidul bolovan ceresc.

Am dat curs şi eu invitaţiei şi, pe la ora 22:00 am intrat pe poarta imobilului de la nr. 21. Am urcat câteva trepte, am achitat civilizat beletu’ (2,1 RON) şi am urcat pe terasa unde se aflau 3 telescoape. Mi-a venit şi mie rându’ după olecutză aşteptare la coadă să mă holbez şi eu prin lentilele telescoapelor. Da’ ce să vezi?… Mi se spune că ceea ce văd e Planeta Marte, nicidecum asteroidu’. Probabil a venit Poliţia stelară, îmi spun şi, s-o postat la o intersecţie celestă pe lângă Marte şi i-o deviat traseul, aşa ca să ne facă în ciudă, iar asteroidu’ cu pricina a respectat semnalele agentuluzi stelar şi nu a mai salutat la douăzeci şi ceva de mii de km Planeta Roşie.

Am plecat acasă nu înainte să văd şi titirezica planetă Saturn. Măcar atât să văd…

Dacă pentru taxa de intrare mi s-a promis „ciorbă din aia buunăăă” şi am primit „supă instant” din aia chinezească sau vietnameză marca „Vifon”, ticsită cu E-uri numerotate şi ele asemeni avioanelor americane sau ruseşti, măcar să primesc şi felul 2 (Planeta Saturn)  ca şi consolare.  Nu?

Aşa că, dragi români fiţi pe fază. Nu vă mai duceţi cu sacul la pomul lăudat că cine a fabricat proverbu’ ăsta o ştiut el ce-o ştiut şi lăsaţi că de acum e moda supermarketurilor care oferă pungi gratuite la cumpărăturile făcute… Aşa că nu mai căraţi cu voi sacul vechi al promisiunilor celorlalţi. O să găsiţi voi pungi în care să căraţi, numai să aveţi ce…

cezar pesclevei

Un gând despre „„La pomul lăudat să nu te duci cu sacul”

  1. „Nu vă mai duceţi cu sacul la pomul lăudat că cine a fabricat proverbu’ ăsta o ştiut el ce-o ştiut şi lăsaţi că de acum e moda supermarketurilor care oferă pungi gratuite la cumpărăturile făcute… Aşa că nu mai căraţi cu voi sacul vechi al promisiunilor celorlalţi. O să găsiţi voi pungi în care să căraţi, numai să aveţi ce…”
    Mare adevar ai grait draga domnule!
    Felicitari pentru blog (sau site?)
    Sa auzim de bine,
    alex Bogdan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s