CARROT CAKE – cea mai bună prăjitură


carrot cake 007 carrot cake 008

Nu exagerez când spun că prăjitura cu morcovi este cea mai bună prăjitură după apreciere mea. Renunțând la superlativ, prăjitura anglo-saxonă este cel puțin printre cele mai delicioase prăjituri. Deși este o delicatesă costisitoare, se merită!

Am savurat aseară și azi un astfel de desert și sunt foarte încântat! E un adevărat deliciu! Are o cremă foarte consistentă și foarte dulce – dar nu grețoasă.

Pentru acei ce doresc să guste o astfel de minunăție, vă ofer REȚETA acestei prăjituri:

INGREDIENTE:

 

4 ouă

 300 ml ulei

500 gr. zahăr

500 gr. făină

2 lingurițe esență de vanilie

 2 lingurițe bicarbonat de sodiu

 2 lingurițe praf de copt

 1/2 linguriță de sare

 2 lingurițe scorțișoară pudră

 500 gr. morcovi dați prin răzuitoare

 250 gr. nucă

 

Pt cremă:

 3 sferturi pachet de unt

 300 gr. cremă de brânză tartinabilă (Hochland, spre exemplu)

 500 gr. zahăr pudră

 1 linguriță esență vanilie

 250 gr. nuci tocate (tăiate)

 

MOD DE PREPARARE:

 

 

 

BLATUL:

Se încinge cuptorul.

Într-un bol mare se amestecă  împreună  ouăle, uleiul, zahărul și esența de vanilie. Se adaugă făină, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea și  scorțișoara.

Apoi se adaugă morcovul răzuit (prin răzuitoarea mare) dupa care se pun nucile măcinate.

 

Aluatul se pune În tava de copt și se pune la cuptor pentru 40-50 min. Se încearcă cu scobitoarea, ca și checul.

Când este gata, se lasa sa se raceasca complet.

 

 CREMA:

Într-un bol se pune untul, crema de brânză, zahărul pudra și esența de vanilie și se amestecă cu mixerul până când devine cremos, după care se adaugă nucile tăiate mărunt (nu măcinate)

 

Crema se întinde pe prăjitura răcită complet  și se pune la frigider să se racească.

Se recomandă păstrarea prăjiturii la frigider și se porționează doar când se consumă.

 

POFTĂ BUNĂ!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s