DE CE SE UITĂ POPORUL LA ANTENA 3?


ANTENA 3

Care este rețeta audienței ridicate a Antenei 3? Pe scurt, ideea prezentării adevărului ca poveste. O poveste din care Antena 3 nu lipsește, fiind un personaj cheie din propria povestire, personajul pozitiv din mentalul colectiv al poveștii ”România și Președintele ei”. Celălalt personaj, evident negativ, ”omul rău”, este Traian Băsescu, omul pe care Antena 3 îl înjură (aproape) zilnic, dar, paradoxal, ”omul rău” este cel care le oferă o pâine anagajaților acestui post de televiziune prin aceea că numele său magnetizează atenția telespectatorilor. Altfel spus, dacă Băsescu Traian nu exista, probabil, nici audiența actuală a Antenei 3 nu exista.

Succesul Antenei 3 rezidă în capacitatea de a crea personajul pozitiv ”Vocea Poporului Român” pe care publicul îl crede și îi urmărește mișcările de scenă, seară de seară, în special la emisiunea Sinteza zilei prezentată de Mihai Gâdea.

Inconsecvența Antenei 3 constă în aceea că nu se implică suficient și în povestea ”România și Puterea Roș-Albastră” ce coexistă celei remarcate mai sus – și nu, nu despre Steaua București sau fotbal e vorba, ci despre USL, puterea politică actuală pe care nu o văd metamorfozându-se în FORȚA SCHIMBĂRII POZITIVE, așa cum poza în campania electorală. Are, poate, o față mai umană. Este, probabil, mai puțin abuzivă cu mass-media potrivnică. Dar, în esență, sărăcia, pesimismul, doza de speranță într-o schimbare satisfăcătoare, nu s-au modificat consistent.

E clar: ne trebuie O NOUĂ FORȚĂ POLITICĂ, cu o mentalitate schimbată, care să joace un status-rol mai activ, mai centrat pe mulțime. Fiindcă impresia mea rămâne neschimbată: după lovitura de stat din 89, nu am avut pe scena realității economico-sociale o forță politică în favoarea noastră, toate partidele și combinațiile politice perindate la cele două palate și-au văzut fundamental de ecuația lor existențială și de sfera lor mercantilistă.

Pentru a supraviețui aici, în România, trebuie să gândești creativ. Simpla posedare a unui loc de muncă este, de cele mai multe ori, o încercare ce nu-ți oferă prea multe beneficii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s