Torționarul Vișinescu


visinescu

Se numește Alexandru Vișinescu. Are 88 ani. Este cunoscut drept torționar din perioada anilor 50-60 în penitenciarul din Râmnicu Sărat. A fost cel care l-a ”reeducat” pe marele om Corneliu Coposu.

M-a surprins gestul acestui individ față de unul din jurnaliști/cameramani, acela de a lovi cu pumnul. Este o capacitate stranie să lovești cu pumnul la 88 ani.  Gestul de a lovi cu pumnul ca acțiune, nu reacțiune – de apărare, este un simbol al atacului, un răspuns agresiv barbar, în fața căruia te poți întreba dacă e înțelept să fugi sau să combați? Nu știu ce aș fi făcut eu în locul persoanei spre care s-a îndreptat pumnul. Probabil m-aș fi ferit sau, probabil i-aș fi prins pumnul determinându-l să plece la spital cu scopul de a-i fi băgat pumnul în gips, pentru a avea reprezentarea a ceea ce a încercat să facă și a înțelege că vremurile oribile ale regimului în care se credea, probabil, Dumnezeu pe pământ au apus demult. Dacă l-aș vedea pe stradă, m-aș apropia de el să-i adresez câteva întrebări. M-ar pufni râsul la un potențial gest asemănător celui făcut de el față de acel cameraman/jurnalist zilele acestea.

Nu vreau moartea acestui om. Doar Dumnezeu are drept de viață și de moartea asupra oricărei ființe umane. Dar un proces ar trebui să existe în cazul acestui individ.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s