Reflecții privind cuplul conjugal


cuplu-tinandu-se-de-mana11 (1)

Reflectam astăzi la relația de cuplu și la inflația de rupturi, divorțuri și despărțiri din ultimii ani ce-au survenit la nivelul acestui tip de relație în societatea umană europeană și americană. Am fost creați și ”distribuiți” de Dumnezeu în cele două genuri – feminin și masculin – pentru a ne potrivi și coexista într-o relație de dragoste, acea forță care ne ține, sau ar trebui să ne țină, împreună, relația bărbat-femeie fiind un dat, invenția Creatorului.

Cred că ceea ce ar spori succesul cuplului conjugal ar fi o anumită percepție, probabil forțată, artificială, identică cu cea pe care o avem vis-a-vis de relația părinți-copii sau noi-Dumnezeu. Indiferent de evoluția/involuția acestor relații, statutul celor două tipuri de relație și ecuația în care fiecare parte componentă din fiecare tip de relație, rămâne neschimbat. Indiferent de cum se vor comporta copiii față de părinți sau părinții față de copii, copiii se vor numi în permanență descendenții părințilr lor, iar părinții vor rămâne pentru totdeauna creatorii copiilor. Indiferent de cum se vor raporta la Dumnezeu, noi, oamenii, vom rămâne pentru totdeauna ființele create de Dumnezeu, Creatorul nostru.

În cazul îndrăgostiților/persoanelor căsătorite, situația stă altfel. O decizie, o greșeală, o răzgândire, pot schimba statutul persoanelor implicate într-o relație. Dacă am percepe și aceste ultime tipuri de relație amintite, diferit, întărindu-le cu mai multăresponsabilitate și cu refuzul de a ne gândi la despărțire/divorț, probabil, rezultatele ar fi altele. Dar, se pare, și la nivelul relațiilor am preluat mentalitatea consumeristă, de unică folosință – nu mai reparăm ce s-a stricat. Înlocuim produsul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s