CÂND SHAKESPEARE ȘI EMINESCU MERITĂ BĂTAIE…


romeo_si_julieta_la_nottara_740

Articolului i s-ar putea atribui, la fel de bine și titlul ”Când autorul acestui articol merită bătaie…de la fete”. Pentru că da, am să expun realități care vor încorda, probabil, mușchii femeilor. Dar, oare, Shakespeare, Eminescu și cu mine merităm bătaie, sau… ființele feminine singure, credule, care dorm cu Utopia-n pat? Cu lirismul shakesperian și eminescian în sângele corasonului îmbibat de visul unei povești de dragoste cu cel mai frumos prinț. Ele dau cu piciorul la orice alt bărbat care ciocăne la ușa inimii lor, fiindcă acel bărbat nu seamănă cu portretul robot conturat pe paginile îngălbenite ale lui Shakespeare și Eminescu. Fie cedează și ucid propria poveste de dragoste aflată în plină expansiune, cel căruia i-au declarat iubirea are defecte, pe care ea nu le-a întâlnit la Romeo, Făt Frumos, Luceafărul sau Bogdan Vlădău, cel care patina la emisiunea Burlacul de pe Antena 1. Micul ecran cu ale lui emisiuni de divertisment și filme în care apar personaje fără cusur, le alimentează unor femei dorința de a-și conduce pe ultimul drum povestea de dragoste ce stă să pășească pragul căsătoriei. Căutați și lecturați cartea lui Virgiliu Gheorghe, Efectele televiziunii asupra minții umane.

Se spune că Shakespeare și-a omorât ”în glorie” personajele îndrăgostite care-și trăiau povestea de dragoste pe paginile create de el, peentru a nu risca secvențele urâte ale vieții cotidiene, în care fiecare îndrăgostit și-ar fi manifestat defectele. Or noi trăim povestea de dragoste, să spunem așa, și după Shakespeare! Cum ați vrea să rămână totul romantic?

Și, uite-așa, cu Utopia-n pat, femeile singure tânjesc ani la rând după afecțiune și amor, timpul trece, iar Utopia, fixată bine în mintea lor, rămâne incapabilă să le ia în brațe și să le iubească.  Ele se ofilesc și ajung la vârste în care nici Dumnezeu nu le mai poate oferi Tânărul din poveste. Fiindcă Dumnezeu are mult bun-simț și n-ar aranja contextele unor întâlniri visate fetelor trecute de prima tinerețe.

Și ce ar fi mai trist, decât să stai de vorbă cu o băbuță simpatică ce scoate din biblioteca învechită albume cu fotografii în care ea, frumoasa de altădată, regretă acum că nu l-a iubit pe cel care i-a declarat dragostea, pierzând astfel ultimul tren al vieții în doi?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s