ȘTIM SĂ IUBIM NECONDIȚIONAT?


trandafiri

Am preluat un articol excelent de pe blogul Alinei Ilioi ( http://alinailioi.ro/stim-sa-iubim-neconditionat/ ) pe care doresc să-l redau:  

„Ce înseamnă să iubeşti necondiţionat?” m-a întrebat. Am stat câteva minute, pentru că nu ştiam cum să îndulcesc ce urma să-i spun. Într-un final, i-am zis cu vocea tremurândă: „înseamnă să iubeşti până când te doare”. A tresărit. I-am zâmbit cald, în timp ce lacrimile îmi jucau în ochi.

  „Înseamnă să iubeşti fără nici o aşteptare. Să ştii că există posibilitatea ca atunci când oferi, să fie doar un sens unic. Al tău. În fiecare zi să ciopleşti din tine, pentru ca forma voastră să se potrivească cât mai bine. Să îi ştii toate defectele, să faci cunoştinţă cu omu-i mai puţin frumos din interior, şi să-l accepţi aşa cum este. Să te trezeşti dimineaţa, deşi nu eşti o persoană matinală, doar ca să-i urezi o zi frumoasă. Să-ţi pui deoparte durerile, pentru o vreme, ca să poţi să le asculţi pe ale lui. Să conduci ore întregi doar ca să fii alături de acel om.

      Când greşeşte, să-l primeşti înapoi,cu braţele deschise. Să ierţi, dacă e nevoie de 70 de ori câte 7. Înseamnă să iubeşti tot ce e legat de el, sau de ea. Să îi doreşti fericirea adevărată, chiar dacă asta ar însemna ca tu să nu faci parte din ea. Să te îndepărtezi dacă e cazul, dar să veghezi din umbră. Să iubeşti necondiţionat înseamnă să te uiţi la Dumnezeu şi să iei exemplu-I personal.”

    Poate nu e răspunsul pe care-l aşeptam. Dar aceasta a fost dorinţa mea pentru anul acesta, şi… tind să cred că am fost provocată să învăţ să iubesc cu o asemenea iubire.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s