Reflecţii la (re)vizionarea filmului Titanic


titanic

Sunt pe canalul 3, la Pro Tv. Rulează Titanicul. Revăd finalul filmului, acela dedicat scenelor de salvare a pasagerilor de pe celebrul vapor care s-a scufundat datorită coliziunii cu aisbergul ce nu a fost remarcat la timp de echipajul vasului responsabil cu vegherea. 

Se spune că Titanicul avea mărimea a trei terenuri de fotbal, în lungime şi înălţimea unei clădiri cu 11 etaje, fiind considerat în momentul lansării la apă că e imposibil de scufundat.

Se mai spune că unul din membrii echipajului se lăuda că nici Dumnezeu n-ar putea scufunda acest “vapor”, cel mai mare construit vreodată până atunci.

Dumnezeu are umor şi demonstrează că oricât de sigur ar părea ceva, fără El, sunt şanse mari ca acel ceva să eşueze. Reciproca poate fi valabilă? Oricât de nesigur ar părea ceva, cu Dumnezeu acel ceva are şanse de reuşită?

Când Titanicul se scufundă, se rupe-n două, iar luminile se sting datorită unor scurt-circuite, orice efort uman se dovedeşte a fi inutil. Tot ce-ţi mai rămâne este îndurarea lui Dumnezeu şi speranţa că, în ciuda faptului că tu nu te (mai) poţi salva, că nu mai ai resurse, că nu prea mai poţi face ceva, Dumnezeu poate avea AS-ul în mânecă care te poate ajuta.

E posibil ca în biserici să nu fie suficiente bărci de salvare sau, multe din bărcile de salvare existente sunt sparte, unii oameni să înţeleagă că pentru unele păcate ale lor nu mai există salvare, că Hristos a murit şi a înviat ca să ierte doar o parte din păcate, doar pe acelea uşoare, pe care orice om le poate ierta altui om care i-a greşit şi o parte din acei oameni cărora li se fură speranţa iertării şi salvării din partea altor oameni, prin aceea că li se spune că pentru ei nu mai există iertare sau reabilitare, se pot pierde, iar pierderea aceasta va fi, probabil, decontată în veşnicie de „hoţii” care (le-)au furat SPERANŢA…  

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s