Între a renunţa şi păstra


Redau un articol pe care-l consider excelent. Este preluat de pe http://manuellaaa.wordpress.com/2014/01/06/intre-a-renunta-si-a-pastra/ :

„Renuntam prea usor. Renuntam la oameni care odata au fost importanti pentru noi. Renuntam la vise pentru ca cineva a avut grija sa le distruga. Renuntam la prietenii vechi in favoarea celor noi. Nu avem curajul sau rabdarea sa parcurgem drumul pana la capat. Si, de cele mai multe ori, momentul cand cedam este momentul cand ceva frumos urma sa se intample. Totusi poate ca nu suficient de frumos, daca destinul nu a vrut sa se realizeze. Astfel, pierdem timp, revenind la fazele initiale: visez,vreau, fac tot posibilul.

Uneori, dam garda jos pentru ca nu mai vedem rostul, pentru ca acel lucru, desi mereu este vorba de o persoana a provocat durere. Si durerea a ranit atat de mult sufletul, incat ai hotarat sa faci tot posibilul ca s-o scoti de-acolo. Nu va trece imediat. Vor trece zile pline de-ntrebari si nopti nedormite. E bine sa renuntam la persoanele care nu sunt altceva decat spectatori in vietile noastre. Cei care la cea mai mica greseala vor rade, si la cel mai mare succes vor zambi ironic. E bine sa renuntam la persoanele care ne intorc spatele exact atunci cand avem cea mai mare nevoie de ele. De ce sa primim la spectacolul vietii noastre spectatori ipocriti, care nu sunt decat curiosi.

E bine insa sa stim sa pastram alaturi de noi acele persoane Speciale, care apar in viata noastra aparent intampaltor, dar care ne schimba in bine. Te intrebi cine sunt ele? Priveste in jur si gandeste-te… Ai pe cineva care-ti impartaseste ideile, care ti le completeaza si care reuseste sa-ti creeze o parere exacta despre nesigurantele tale? Ai alaturi de tine pe cineva gata sa te-ncurajeze sau sa-ti spuna ca ai gresit? Ai pe cineva alaturi de care ai putea sta ore-n sir discutand fara prea multe contraziceri? Daca nu, inseamna ca trebuie sa renunti la statutul tau de om independent, cu idei caere pot revolutiona lumea. Deschide larg ochii. Si vei vedea ca desi n-ai gasit luna, te afli printre stele.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s