Începe războiul jurnaliştilor?


pora

Citesc şi-aproape mă crucesc http://www.nasul.tv/2014/01/17/andreea-pora-apel-catre-jurnalistii-onesti-protestati-public-si-dezavuati-linsajul-mediatic/ că „Andreea Pora, redactor sef adjunct al Revistei 22, este supusa de cateva zile unui linsaj mediatic fara precedent de trustul lui Dan Voiculescu. Prezenta joi seara la emisiunea lui Robert Turcescu, Andreea Pora a lansat un apel catre toti jurnalistii corecti pe care ii indeamna sa se alature unui protest public si dezavuarii acestor practici.”

Ce sens are…? Mă întreb: există jurnalist corect în ţara asta? EXISTĂ?! Există jurnalist dedicat 100% adevărului în România? EXISTĂ?! Există trust de presă dedicat adevărului şi numai adevărului? Se face jurnalism autentic pe tarlalele mioritice? SE FACE?! NU SE FACE! FIECARE JURNALIST ŞI TRUST DE PRESĂ SE ÎNREGIMENTEAZĂ ÎNTR-O POLITICĂ EDITORIALĂ PE CARE O RESPECTĂ CU SFINŢENIE. POLITICA EDITORIALĂ DICTEAZĂ „ADEVĂRURILE” CE TREBUIESC CREZUTE ŞI PROMOVATE! Adevărul „confecţionat” în laboratorul fiecărui trust nu este 100% real. Cu siguranţă, fiecare adevăr ce patinează pe sticlă este real în parte, dar, cu siguranţă nu exprimă realitatea în totalitate. Adevărul promovat de fiecare canal tv din România este un obiect cu care oamenii inteligenţi din faţa reflectoarelor şi a camerelor numiţi jurnalişti, se joacă şi încearcă să-l prezinte aşa cum le convine lor, să fie pe placul proprietarului postului de televiziune. Cu siguranţă ceva îi „scapă” adevărului prezentat. Nu ne rămâne decât să aflăm ce anume.

Nu cumva, 99% din adevăr devine o perfidă minciună?

Bine că d-na Pora a făcut un apel către jurnalişti. Ar fi fost penibil să-i implice pe toţi cetăţenii României. Fiindcă acest război, dacă se poate numi aşa, este doar al jurnaliştilor. Ce sens avea să-i bage în oală pe oamenii simplii pe care nu-i reprezintă acest război? Fiindcă da, este un război al jurnaliştilor, doar al jurnaliştilor poziţionaţi pe barricade diferite, care n-au decât “să-şi scoată ochii” şi să meargă la proteste, până vor înţelege că nu ajută la nimic acest război, fiindcă niciunul din ei nu promovează adevărul absolut. Dimpotrivă!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s