Sugestii pentru cei care vin în Bucureşti


arcul-de-triumf-bucuresti

Am decis să scriu un astfel de articol, fiindcă, dacă aş fi în locul provincialului care vine ocazional sau pe termen lung în Bucureşti, mi-ar plăcea să citesc aşa ceva. Nu garantez că voi reuşi să scriu tot ce trebuie să ştiţi în oraşul-junglă Bucureşti, de aceea, voi scrie acum ce-mi trece prin cap, urmând să fac update-uri, ori de câte ori voi considera că mai am ceva semnificativ de spus:

Bucureştiul este un oraş atipic. Cu oameni de treabă dar şi cu şmecheri. Probabil se aseamănă cu Timişoara sau Constanţa. Deşi mă îndoiesc.

Înainte să veniţi pentru prima dată în Bucureşti, informaţi-vă. Documentaţi-vă în privinţa zonei/cartierului  în care trebuie să ajungeţi. Informaţi-vă dacă există metrou, sau dacă este necesar să  luaţi mijloacele de transport în comun de suprafaţă pentru a ajunge la destinaţia dorită. Sau, poate, sunteţi o persoană comodă şi vreţi să apelaţi la un taxi. Nu luaţi un taxi la întâmplare! Există mulţi „rechini” în Bucureşti care caută orice portiţă pentru a vă înşela. Din gară, prin excelenţă nu luaţi taxiurile parcate în proximitate. FACEŢI COMANDA TELEFONICĂ A UNUI TAXI!  Înşelătoria aici este la vedere. ÎNTOTDEAUNA FACEŢI COMANDA UNUI TAXI LA DISPECERAT. Pe internet, accesând google.ro, într-o primă instanţă, puteţi căuta companii de taxi ce operează în Capitală. Din experienţă, vă recomand Taxi 2000, Pelicanul, Cris Taxi, Apolodor. Feriţi-vă de taximetriştii binevoitori care vă plâng de mila bagajului greu pe care-l aveţi de cărat.

Dacă vreţi să vă stabiliţi în Bucureşti şi apelaţi la serviciile agenţilor imobiliari. GRIJĂ MARE ŞI AICI. Am cunoscut agenţi imobiliari care aproape că nu-i vindeau pe mama, tata şi bunica pentru a face un ban în plus. În general, oamenii tăcuţi, care zâmbesc politicos, pot fi cei mai periculoşi oameni! Nu acceptaţi serviciile unui agent imobiliar fără să cunoaşteţi comisionul în prealabil. Ideea că „lasă, să găsim întâi, apoi ne-nţelegem” trebuie să fie total inacceptabilă. Fiindcă apoi, când veţi viziona locuinţa dorită (închiriere sau achiziţionare), agentul va încerca să vă perceapă un comision cel puţin dublu sau chiar triplu, comparativ cu cele existente pe piaţă. Va încerca să vă spună că serviciile lui sunt scumpe, că s-a strofocat mult pentru a vă găsi locuinţa visată, că nicăieri nu-i mai ieftin, iar el are cele mai mici comisioane de pe piaţă. Dacă nu vă va convinge, va apela la corason, la texte de inimă albastră: haideţi domnule, că e un preţ bun, că de ce sunteţi zgârcit? Etc. La capitolul „vrăjeală”, probabil, pe unii bucureşteni nu-i întrece nimeni. De asemeni, nu vă lăsaţi târâţi de pistele false ale agenţilor imobiliari care vă spun că e cea mai bună ofertă de pe piaţă ca şi raport calitate-preţ. Nu cedaţi presiunilor pe care aceştia le fac convingându-vă să cumpăraţi sau să închiriaţi neapărat ceea ce v-a prezentat el.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s