Așa reușesc să fac și treburile gospodărești care-mi displac


ajutor-in-bucatarie-uite-cu-ce-poti-inlocui-detergentul-ca-sa-scoti-vase-ca-noi_size1

Există treburi care nu-mi plac. Pur și simplu urăsc momentul când trebuie să fac și chestii care-mi displac. Ca un burlac ce sunt, nu am cu cine împărți sarcinile gospodărești. Toate sarcinile casei îmi revin mie. Inclusiv cele legate de momentul când intru în bucătărie și privesc chiuveta plină cu vase, masa plină ”cu de toate”, ce trebuie debarasată, pet-urile ”uitate” pe jos, șutate involuntar, ce ajung în celălalt capăt al bucătăriei. De asemeni, deschid ușa dulapului în care am pus coșul de rufe și realizez că hainele din el trebuie sortate pe culori și apoi aruncate în mașina de spălat.
Nu mă apuc imediat. Căci nu am chef. Devin ad-hoc propriul meu psiholog, iau un pix, îmi notez pe agendă obiectivele și acțiunile gospodărești ce trebuie atinse și mă auto-motivez să le fac. Sunt sarcini probabil nepotrivite unui bărbat. Dar ce să fac? Trebuie făcute în totaliatate de mine. Așa reușesc să fac și treburile gospodărești care-mi displac.
Privesc rândurile albastre scrise pe foaia crem a agendei: a ieșit un contrast frumos cu acțiuni programate ce trebuie puse-n practică. Cu greu mă urnesc. Dar, într-un final, sortez hainele, le arunc în mașină, pun detergent, anticalcar și balsam. Apoi pornesc prima mașină. Deschid și robinetul din bucătărie, iau în mână prima farfurie… și în câteva ceasuri treaba e gata.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s