Oameni fără memorie? – fragment 3 – Din Paradis, în deșert


Privesc uimit la comentariile amicilor din lista ta de feisbuk, ce însoțesc fotografiile postate de tine în ultimele zile. Regăsesc zâmbetul acela comercial în tandem, de puțin timp, cu noul exemplar masculin.

Privesc suspect uşurinţa cu care amicii îţi adresează felicitările însoţite de exclamaţii. N-au niciun semn de întrebare, nicio dilemă, nicio urmă de îndoială pentru imaginea „noii familii” afișate. Situația se aseamănă cu cea a unui tablou agăţat în sufragerie, de care te-ai plictisit (noi) şi, pe care, găsind un pictor iscusit, îl schimbi cu altul, pictat într-o repezeală greu de înţeles.

Mă-ntreb dacă o parte a amicilor tăi suferă de amnezie? Sau e doar felul lor amnezic de a fi? Poate sunt doar reacții apărute în virtutea unor particularităţi de turmă, a psihologiei poporului român, de care, probabil, nici subsemnatul nu poate face (în totalitate) abstracţie? E acea înregimentare inconştientă în turma ce tocmai îşi mărea numărul de oi cu veleităţi de papagal, care – nu m-am hotărât – repetau/imitau felicitările ce semănau suspect de mult unele cu altele?

Apropo … continuarea în:

coperta cartea mea

(Cartea poate fi comandată pentru doar 14,9 lei prin intermediul blogului la secțiunea comentarii (mesajul de comandă nu va fi făcut public) sau pe Facebook, în privat.

Stoc limitat!!!

Pentru prezentarea cărții, accesați: https://cezarpesclevei.wordpress.com/2014/06/11/din-paradis-in-desert-la-dispozitia-voastra-2/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s