Două înmormântări și o dorință


moarte

Privesc la teve funerariile pilotului Adrian Iovan. Ieri priveam funeraliile studentei Aura Ion, decedată în acel accident aviatic din Munții Apuseni, alături de Adrian Iovan și echipa de medici care zburau la Oradea, cu scopul prelevării de organe.
Remarc că moartea deschide o imensă scenă absurdă: aceea în care ființa decedată este purtată, fără voia ei, asemeni unei păpuși trase de sfori, din locul în care sufletul s-a desprins spre cer, la Creatorul ei, la biserică. De aici, condusă la cimitir, în fața spectatorilor, ce nu plătesc bilet de intrare la „spectacolul” întristării profunde, al despărțirii și dispariției pentru totdeauna de pe acest pământ, de „actorul” așezat în coșciug.
Deși, paradoxal, actorul principal nu mai face nimic pe scena aceasta uriașă ce poate întruchipa tot orașul, lumea asistă ca în fața unui spectacol al cărui deznodământ e cunoscut. Spectacolul cortegiului funerar provoacă poate mai multă trăire înlăuntrul oamenilor, decât cele mai bune piese de teatru, operete sau filme.
Mi-e greu să înțeleg de ce la nașterea unui om, spectatorii veniți să-i adreseze un „bun venit” sunt puțini, iar viața sa, dacă este aceea a unui om simplu, este fără niciun spectator – decât dacă profesează ca actor, politician sau om de afaceri. La moartea sa, scena în care acesta este purtat până la cimitir este privită de tumult. O mare de oameni vine la moartea ta, deși, (…) continuarea în:

IMG_1557

Cartea poate fi comandată pentru doar 14,9 lei prin intermediul blogului la secțiunea comentarii (mesajul de comandă nu va fi făcut public) sau pe Facebook, în privat.
Stoc limitat!!!
Pentru prezentarea cărții, accesați: https://cezarpesclevei.wordpress.com/2014/06/11/din-paradis-in-desert-la-dispozitia-voastra-2/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s