Din nou e 14 februarie


cupidon

Azi e 14 februarie. Un nou Valentin va-nsufleți inimile îndrăgostiților.
Îți amintești ce făceam, în anii aceeia pătrunși de romantismul nostru naiv, de 14 februarie? Ne scriam cărți poștale cu texte frumoase, rupte din Cartea nescrisă a idealurilor (nu căutați cartea, ea nu există), pe care doream să le-avem în viețile noastre. Ne promiteam o iubire ce nu va apune niciodată. O iubire pe care s-o sărbătorim și când ne vom sprijini în baston, târându-ne corpurile îmbătrânite de timp, cu sufletele încă îndrăgostite. Vorbe frumoase pe care s-a depus praful, sau bucăți de carton rupte și aruncate la groapa de gunoi a orașului, impregnate de sevele urât mirositoare ale resturilor de mâncare aruncate din restaurante.
Într-o zi de 14 februarie te-am cerut de nevastă. Și ai acceptat. Dar nu te-a ținut prea mult dorința de-a te mărita cu mine. Câteva crize au fost suficiente să te dea înapoi într-un hal în care ai renunțat cu totul la idee. Azi „rumegi” ideea de-a te mărita cu altul. Chiar se va întâmpla? Și dacă da, cât timp vei rezista măritată?
Iată ce am scris ieri, pe blogul personal:

Mâine e o zi specială. Una care-mi aduce, asemeni mării, cu fluxuri și refluxuri, câteva amintiri… Dar e mort. E mort Valentin. De trei zile stă în sicriu așa. Aștept o minune, dar ea întârzie. Și n-o mai aștept. M-am hotărât! Mâine duc mortul la cimitir. Fără niciun ritual. Fără niciun popă. Fără niciun pastor.
Nici Cupidon nu e departe de starea lui Valentin. E în comă, la reanimare. E întreținut în viață de aparate ale speranței că, într-o zi, își va reveni la misiunea de odinioară și va fi bine.
În anii trecuți, de 14 februarie, m-am bucurat cu Valentin la masă. În lumina palidă și romantică,     continuarea capitolului este în cartea Din Paradis, în deșert, o carte ce poate fi comandată pentru doar 14,9 lei prin intermediul blogului la secțiunea comentarii (mesajul de comandă nu va fi făcut public) sau pe Facebook, în privat.
Stoc limitat!!!
Pentru prezentarea cărții, accesați: https://cezarpesclevei.wordpress.com/2014/06/11/din-paradis-in-desert-la-dispozitia-voastra-2/

IMG_1557

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s