Piața, ultima redută a României?


piata

Astăzi, la piață. Nimic deosebit. Aceleași tarabe cu fructe și legume. Aceiași piețari ce încearcă să te convingă să cumperi o barabulă, un morcov, o ceapă în plus. Același peisaj multicolor și ”coloană” sonoră. Doar tristețea piețarilor înfofoliți îmi pare mai accentuată și parcă sunt mai puțini clienți – ca niciodată – care se plimbă printre tarabele încărcate, cumpărând puține…

Comoditatea, se pare, a rărit clienții din piață. Ne ducem în hipermarketurile care ne promit totul. Și da, găsim acolo totul. Chiar și fructe. Chiar și legume. Doar că, de proastă calitate. Personal prefer să merg în piață să cumpăr legumele și fructele.

Cred că piața rămâne ultima redută a mâncatului bio, sau, pe-aproape. E ultima redută a legumelor și fructelor cu gust. Dacă vom ajunge cu toții să le cumpărăm exclusiv din marile magazine ale multinaționalelor, nu va mai rămâne nimic autentic în România – țara care a importat din occident, de-a valma, fără discernământ, începând din anii 90, și bune și rele. Poate doar prostia și corupția vor rămâne românești. Ultima provine cumva din epoca fanariotă?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s