O problemă fundamentală


love

Simt că în mine există o problemă fundamentală nerezolvată. Încă trăiesc o nevoie profundă nesatisfăcută: aceea a convingerii că nu sunt iubit. Că nu mi s-a dăruit încă nimeni. Că nu a existat cineva care să mă iubească în adevăratul sens al cuvântului: necondiționat!
Nu împlinisem 18 ani când viața mea a devenit o intersecție într-un uriaș deșert: mi-a murit mama. Probabil că ea m-a iubit necondiționat. Pe atunci nu aveam suficientă capacitate analitică pentru a distinge iubirea autentică a ei, fie și în momentele în care își exercita rolul părintelui ce aplică corecțiile necesare…
Soția nu m-a iubit necondiționat. Afecțiunea ei pentru mine avea un preț pe care trebuia să-l plătesc. În fiecare zi, trebuia să câștig moneda de schimb cu care să plătesc dragostea ei. În rate nu-mi oferea nimic. Dacă într-o zi nu eram capabil să câștig suficient, adio afecțiune! Adio zi trăită în paradis! Acea zi devenea o zi a unei case somptuoase (cea în care locuiam), cu pereți reci și un apus văzut prin ferestrele de termopan.
Conștientizez, mai mult ca niciodată, că dragostea agape, acea iubire necondiționată ce se dăruiește indiferent de starea partenerului la un moment dat, este de o importanță vitală în relația unui cuplu. Unde ajungem dacă suntem puși în situația de a „plăti” dragostea celuilalt? Cine sau ce mai suntem atunci? Devenim cerșetori îmbrăcați în pijamale, cu genunchii sufletești la picioarele partenerului, care nu mai dă doi bani pe noi. Fiindcă ne-am dovedit neputincioși în acea zi?!
La antipodul iubirii reale, există, machiată strident, în haine elegante, dar provocatoare, dragostea de tipul „te iubesc pentru că…” sau „te iubesc dacă…”. E dragostea egoistă, falimentară. E dragostea contractuală. Atunci când condițiile invocate nu mai sunt îndeplinite, fiind, probabil, absente momentan, dragostea o șterge din loc și spune că se va întoarce abia când vor fi întrunite condițiile solicitate ce i-au determinat apariția și persistența! Cu o astfel de dragoste, relația eșuează. Fiindcă e doar o formă subtilă de egoism, mimând excelent dragostea veritabilă, schimbându-și vestimentația când viața reală își pune amprenta pe cuplul ai cărui parteneri sunt cât se poate de imperfecți.
Viața mea devenise un iarmaroc în miniatură; zgomotos, cu țigani și marketing de bâlci, în care se comercializa totul! Iubirea devenise un produs de lux pentru care trebuia să plătesc scump. Dacă nu aveam suficienți bani, adio iubire! Nimic nu (mai) e moca! Totul se plătește!
O altă chestiune: într-o relație maritală, Amorul,(…)

Cine își dorește un exemplar, este rugat să lase un comentariu (pe Facebook – în privat/ blog, sau cezar_augustusjunior@yahoo.com) care să conțină nume, prenume, adresă, număr de telefon și modalitatea prin care vrea să primească cartea/cărțile. Nu voi face publice informațiile voastre. Celor din București/Ilfov le ofer ca bonus posibilitatea să mă-ntâlnească personal și să achiziționeze cartea cu autograf  🙂 Costul cărții este de numai 14,9 lei

IMG_0056

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s