Imaginea femeii care iubeşte şi câteva secrete ale succesului conjugal


femeie iubeste

Experiența mi-a format o imagine robot a femeii care iubeşte. Acum știu cum arată femeia care iubește. Când o femeie iubeşte, își respectă bărbatul. Îi oferă libertate. Nu vorbim de permisivitate. Vorbim de acel spaţiu, suficient de extins, în care bărbatul se poate dezvolta personal și profesional.
Când o femeie iubeşte, îi pasă atunci când relaţia merge prost. E conștientă că acest spațiu familiar numit acasă, riscă să nu mai fie simțit de bărbat ca „acasă”. Acasă e spaţiul de la graniţa cu societatea. E un loc plăcut, separat de mediul de luptă pentru supravieţuire din afara casei. Dacă o femeie ţi-a transformat mediul de acasă în mediul de afară, unde trebuie să fii pregătit să lupţi, să stai cu garda sus în permanenţă, acel spaţiu numit „acasă” şi-a pierdut sensul şi misiunea. Acasă nu mai este „acasă”!
Pentru o femeie este necesar să înţeleagă că acasă e locul intim pe care un bărbat şi-l doreşte. Are nevoie de calm, de un cadru în care el, bărbatul, se poate deschide. Acasă are nevoie de atenţie la conținutul comunicat de el. Acasă, are nevoie de menajament când el spune că nu a reuşit să ducă la îndeplinire o sarcină, un obiectiv, o acţiune.
Când a pierdut spațiul de acasă, bărbatul nu mai luptă pentru ea, ci împotriva ei. Fiindcă ea s-a metamorfozat într-o Xena, în opozanta lui, nicidecum nu mai este partenera lui. Îl determină pe el să-şi reactiveze poziţia, trăsăturile şi strategiile de luptă. În această ipostază, o femeie realistă nu se mai poate aştepta să fie iubită de bărbatul cu care este în război.
O femeie războinică cu soţul ei este o femeie învinsă. Pentru că pierde din partea bărbatului tot ceea ce poate el să-i ofere mai de preț: IUBIREA. Atunci viaţa de femeie devine pustie. Bărbatul este construit pentru a dobândi profilul unui războinic. Va face faţă realităţii din pustiu. Dar femeia?
Când i-am spus cuiva că o parte a succesului relaţiei dintre o femeie şi un bărbat este asigurat de sensibilitatea femeii față de bărbat, iar absenţa acestui ingredient poate genera eşecul, am fost întrebat cum înțeleg sensibilitatea unei femei. I-am răspuns: Nu o percep ca pe o raportare dintre un adult şi un copil, deşi, în unele situaţii, bărbaţii resimt nevoia de a fi ţinuţi în braţe, fără a fi etichetaţi… Când un bărbat simte că femeia îl susţine necondiționat, în ciuda eşecurilor acumulate, măsura voinţei cu care va încerca să rezolve mâine ce nu a reuşit azi, va fi superioară.
Strict vorbind, sensibilitatea e absenţa durităţii din tonalitatea vocii, din conţinutul mesajelor transmise de ea. Sensibilitatea se vede în timpul acordat. În gestica pe care o femeie o introduce în procesul de comunicare.
Apropo de sensibilitate! În cultura noastră există un mit: „Bărbaţii sunt insensibili!” FALS! Bărbaţii sunt sensibili! Problema stă în faptul că pentru a fi naturali în manifestare şi a-şi arăta umanitatea, sensibilitatea, bărbaţii au nevoie de un mediu propice. Au nevoie SĂ NU FIE RESPINŞI DE PARTENERA LOR!
Când un bărbat simte că nu este respins de partenera sa, (…)

Cartea poate fi comandată pe Facebook (https://www.facebook.com/pesclevei.cezar) – în privat/ blog, sau cezar_augustusjunior@yahoo.com)

Comanda trebuie să conțină nume, prenume, adresă, număr de telefon și modalitatea prin care vrea să primească cartea/cărțile. Nu voi face publice informațiile voastre. Celor din București/Ilfov le ofer ca bonus posibilitatea să mă-ntâlnească personal și să achiziționeze cartea cu autograf  🙂 Costul cărții este de numai 14,9 lei

IMG_0056

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s