Adio, Domnule Profesor!


petre anghel

Plecarea sa este, cu siguranță, o pierdere. O pierdere pentru familie, apropiați dar și studenți . Pentru că da: a fost unul din puținii Profesori originali, cu o prestanță atrăgătoare, de la care realmente aveai ce învăța. Veneai cu plăcere la cursurile sale.
În comparație cu marea masă de profesori , Petre Anghel are meritul de a fi fost genul de profesor în dreptul căruia eticheta abordării (neo)comuniste nu se lipea. Aveai libertatea să (te) exprimi în propriile tale cuvinte și nu să memorezi kilometri de cursuri. Aveai libertarea (contra)argumentării și posibilitatea reacției fără să fii penalizat.
Profesorul-Contemporan cu Preda sau Nichita, Petre Anghel, de la care am împrumutat, cred, puțin, din ironia – pe merit – și care ne-a introdus în ”tainele” comunicării și a împletirii cuvintelor în texte, a părăsit cu puțin timp în urmă dimensiunea aceasta temporală și a plecat în veșnicia atemporală să-i învețe, probabil, pe îngeri, cum să comunice mai bine cu noi, oamenii.
Viitoarele generații de studenți au pierdut deja șansa întâlnirii cu omul și Profesorul Petre Anghel. Și pentru asta sunt mulțumit că m-am născut în 1983 și nu mai târziu.
Adio, D-le Profesor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s