Despre ”jos Băsescu” din emisiunea lui Mihai Gâdea


mihai gadea

E ceas târziu de seară, iar ”refluxul” memoriei îmi aduce în prim-plan, fără voință, momentul în care realizatorul emisiunii ”Sinteza zilei”, Mihai Gâdea, i-a cerut invitatului său – Julio Iglesias Jr. – să reproducă la finalul emisiunii de joi, câteva propoziții în limba română. Printre solicitările realizatorului teve a fost și cea care a scandalizat mass-media ”opusă” trustului Intact: ”jos Băsescu”.

N-am să fiu pro, n-am să fiu contra. Am ales să scriu câteva rânduri pe marginea acestui subiect pentru a vă oferi o ”cheie hermeneutică” care vă va face, probabil, să vă fie mai ușor să încadrați ”gestul” lui Gâdea într-o perfectă armonie cu politica editorială a trustului Intact. Da. Chiar aceasta este cheia de înțelegere: politica editorială.

Dacă nu s-a mai scandalizat nimeni în ultima vreme din cauza faptului că Antenele lovesc în Băsescu & co., nu trebuia s-o facă nici acum. Inutil! Pentru că da, cine e naivul sau naiva care să (mai) creadă că un trust produce conținut ”neutru”, ne-articulat cu ideile fundamentale în care crede și cu ”identitatea” sa ”politică”?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s