Despre bărbați, pentru femei


barbat femeie

Noi, bărbații suntem ființe simple – nu simpliste. În general avem aceleași tipuri de nevoi materiale și emoționale, asemeni vouă, femeilor, cu excepția nevoii de a primi flori, de a ni se deschide ușa la intrarea în bloc, casă/vilă, mașină etc.
Nu avem simțul estetic și simțul ordinii atât de pronunțat ca în cazul femeilor (deși am întâlnit ființe feminine care sunt o excepție de la această ”regulă” – dacă poate fi una de acest tip). Avem în minte ținte, obiective acțiuni mai importante decât să aranjăm lenjeria de pat dimineața, să ne spălăm farfuriile sau să ne strângem masa după ce am mâncat.
Ne alegem partenerele pe considerente pragmatice ce țin de persoană, nu de avuția ei – cum o faceți majoritatea dintre voi – cum ar fi: frumusețe, capacitatea de a comunica eficient, hărnicie, curățenie etc.
Când vă dăruim flori o facem nu pentru că ne face plăcere să oferim flori (deși e posibil să existe și bărbați cărora le plac florile…) ci pentru că vouă vă place să primiți flori.
Nu ne plac înclinațiile mercantiliste pe care o parte din voi, femeile, le aveți, dar nu avem ce face dacă ni s-a pus pata pe acea femeie…. Practic, dacă o femeie materialistă este vânată de un bărbat (conștient de modul de a fi al acelei femei), este pentru că ea are ceva proriu ființei ei de oferit și e posibil să prezinte interes pentru el doar atât timp cât ea mai are de oferit acel ceva. Și reciproca rămâne valabilă… În genul acesta de ”asociere” conjugală nu există iubire, ci doar o serie de tranzacții…
Când se gândește la o parteneră pe termen nedeterminat cu care să ”tranzacționeze” și sentimente, nu doar plăceri pasagere, un bărbat nu va alege o femeie ”ușoară” indiferent de înfățișarea ei ”bestială”. Se va întreba dacă ea poate fi mama copiilor lui.
(va continua)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s