Diana Iovanovici-ȘOȘOACĂ, un senator de milioane!


Am vrut să o cunosc personal pe Diana Șoșoacă: nemijlocit de mass-media care a scris ”verzi și uscate” despre ea.

Azi, în duminica protestului antivaccinării obligatorii, dus am fost și eu la protestul din proximitatea Palatului Parlamentului din București. Spre seară s-a anunțat că pe la orele 20:30 va veni și D-na Diana Șoșoacă. Curios ”nevoie-mare”, am așteptat-o și eu. Nu de alta, dar la cum a prezentat-o o parte a mass-mediei din Românika, că ba e pusă pe scandal, ba e nevoie să i se întrerupă microfonul, ba fuge câte-un ministru de ea (Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a fugit recent, în contextual unui incendiu la o secție Covid a Spitalului ”Marius Nasta” din Capitală). Mi-am zis: o fi vreo Prințesă a Războiului cu cine știe ce puteri supranaturale, o Xena contemporană în variantă mioritică, Carpato-Danubiano-Pontică. Sau o ființă aterizată de pe cine știe ce planetă care-și schimbă înfățișarea și devine o sperietoare încât o ia la fugă și Ministrul Sănătății speriat cu tot cu gărzile sale de corp. Sau poate vocea ei e atât de puternică încât lumea asurzește ascultând-o și, din această cauză este nevoie să i se taie microfonul atunci când vorbește. N-am plecat! Am așteptat să vină Diana Șoșoacă să o văd în persoană. Și a venit. Ecce homo:

Diana Șoșoacă: o femeie pozitivă, tonică, cu față umană, caldă, cu soț, copil și cu cățel. Măi să fie! Așa arată o sperietoare?! Am rămas confuz, derutat și mirat! Mai ales când, de îndată ce a venit, toți oamenii s-au grupat și au mers buluc în întâmpinarea ei cum mergea mulțimea odinioară, cu 2000 de ani în urmă, în întâmpinarea Mântuitorului Isus Hristos.

Din primele clipe nu mi-a venit să cred ce văd: lumea o săruta și o lua în brațe! Poftim? Cum vine asta?! Asta e sperietoarea Ministrului Sănătății?!  Ministrul fuge de ea iar oamenii o iau în brațe?! Cum e posibil așa ceva? Păi nu e sperietoare? Nu! Nu fuge nimeni de ea? Nuuu! NIMENI! ABSOLUT NIMENI! Fiecare persoană a avut oportunitatea să se apropie de Diana Șoșoacă, să o ia în brațe, să vorbească cu ea de la nivelul unei ființe umane la nivelul altei ființe umane. Diana Șoșoacă a tratat cu respect fiecare persoană adunată să o întâlnească și a vorbit cu fiecare cât se poate de simplu, de accesibil, de cald și pe înțelesul tuturor. Tonalitatea ei era una umană. Nu a asurzit nimeni ascultând-o! Atunci de ce i-au tăiat microfonul?! Are cumva ceva important de comunicat și majorității parlamentare îi e frică de ce anume comunică? Le este teamă de adevărul pe care-l spune Diana Șoșoacă?

La un moment dat lumea i-a cerut să facă poze cu ea. Nimeni. ABSOLUT NIMENI nu a plecat rănit după fotografiile făcute cu Diana Șoșoacă. Și eu am scăpat cu viață, întreg 100%, după fotografia făcută cu Diana Șoșoacă: ea nu a mârâit, nu m-a zgâriat, nu m-a mușcat, nu m-a lovit și nu m-a bruscat. Există viață și după ce te fotografiezi cu Diana Șoșoacă! Garantat 100%! Atunci de ce Ministrul Vlad Voiculescu a fugit de ea? Mai rămâne ca posibilă explicație faptul că stimabilul ministru ( a se citi într-o notă ironică) nu e capabil sau nu știe sau nu vrea să ofere răspunsuri relevante la întrebările Dianei Șoșoacă!

Sunt încântat că în Parlamentul României există Diana Șoșoacă, o femeie ce valorează prin curajul, dedicarea și îndrăzneala ei, cel puțin cât 1000 de bărbați la un loc. Aveam nevoie de Diana Șoșoacă! De ea, o Margaret Thatcher autohtonă și contemporană cu noi, o Doamnă de Fier de care aveam nevoie în acest parlament ce pare paralel și echidistant cu realitatea minerilor din Valea Jiului. Un parlament ce nu prea pare să fie interesat să lupte pentru drepturile și libertățile fundamentale ale românilor precum o face această Doamnă de Fier!

2 gânduri despre „Diana Iovanovici-ȘOȘOACĂ, un senator de milioane!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s